zondag 21 maart 2010

We zijn verliefd!



In de zomer van 2009 zijn we verliefd geworden op Maarssen, op Op Buuren Dorp, op de Proostwetering en op ons aanstaande nieuwe huis. Zie hier een gezellig plaatje van de voorgevel, de plattegrond van Op Buuren Dorp en een overzicht van het project 'Op Buuren' als geheel. (Door op de foto te klikken, wordt deze vergroot).



In de bocht van Maarssen verrijst straks Op Buuren. Het wordt geen vinexlocatie maar een nieuw Vechtdorp. Dat betekent dat de principes van Vechts bouwen hier opnieuw worden toegepast. De naam Op Buuren is al bijna twee eeuwen verbonden aan deze locatie. Vroeger stond hier namelijk de Hofsteede Op Buuren.

Op Buuren bestaat uit drie delen: Op Buuren-dorp en de meer landelijke gebieden Op Buuren-buiten en Op Buuren-park. Elk deelgebied heeft een ander karakter. Voor Op Buuren-buiten dienen de oude landelijke buitenplaatsen als inspiratiebron. Daartegenover komt het typische Vechtse dorp. De deelgebieden zijn voor wandelaars en fietsers met elkaar verbonden door een nieuw wandel- en fietsersbrug over de Vecht. (bron: Bouwfonds)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten